Playmobil, verhalen voor de allerkleinsten.

Playmobil, al jaren immens populair bij kinderen vanaf vier jaar, is er tegenwoordig ook voor de allerkleinste. Playmobil 123 is speciaal ontwikkeld voor peuters vanaf 18 maanden. Zo kunnen ook zij nu al genieten van de altijd vrolijke playmobil speelwereld.

Playmobil, een voortdurend succes
De eerste playmobil werd in 1974 geproduceerd in Duitsland. Aanvankelijk bestond de collectie enkel uit poppetjes en de bijbehorende accessoires. In de loop van de jaren werd de collectie alsmaar groter en uitgebreider. Er kwamen steeds meer series rond verschillende thema’s. Inmiddels zijn er miljarden poppetjes geproduceerd en verkocht over de hele wereld, met een veelvoud a. En gelet op de aanhoudende populariteit zal er voorlopig nog geen eind komen aan die groei.

Eenvoud en creativiteit als drijvende kracht
De man achter playmobil, Hans Beck, baseerde de eerste poppetjes op het idee van tinnen soldaatjes. Hij heeft echter goed gekeken naar de manier waarop kinderen spelen. Zo zorgde hij er voor dat de poppetjes gedeeltelijk kunnen bewegen, zonder dat het speelgoed al te ingewikkeld wordt. Playmobil 123 is ontwerpen op basis van dezelfde principes. Ook hierbij kunnen de poppetjes beperkt bewegen en ook bij playmodil 123 zijn het veelal alledaagse en herkenbare vormen die worden uitgebeeld. Zo zijn er boerderij tafereeltjes, werklui, luchtvaartmannetjes noem maar op. Daarnaast zijn er thema sets rond kerst, sinterklaas en, bijvoorbeeld, de ark van Noach.

Playmobil 123 leent zich uitstekend voor het vertellen van verhalen aan uw peuter. De poppetjes, voertuigen en dieren laten elk verhaal helemaal tot leven komen.

Leave a comment